מיומנות קצבית

מיומנות קצבית היא היכולת לתאם את הקצב הפנימי-אישי השונה של כל אחת ואחד מאיתנו לקצב התרחשות הדברים מחוץ לגופנו, בסביבה ובעולם.

מיומנות קצבית לוקחת אותנו צעד גדול קדימה: היא מזוהה עם המקצב הפנימי שלנו.

זהו צעד גדול מכמה סיבות:

  1. מיומנות זו מחייבת מודעות אישית גבוהה.
  2. מיומנות זו מחייבת יכולת אמפאטית (הקשבה לסביבה) גבוהה.
  3. מיומנות זו מחייבת תיאום (קליטה, עיבוד תגובה) של כל המערכות בו זמנית.

בשלב הראשון בעבודה על מיומנות קצבית נבחן את הליכתו בדפוס השמונה במיקוד חושי, נבדוק באיזה טווחים של גלי מח הוא משתמש: האם הולך מהר /מהר מאד, או לאט/ לאט מאד? האם הוא שומר על קצב אחיד? האם משנה את הקצב לעיתים תכופות? בדרך כלל אדם ההולך לאט ישתמש בגלי אלפא. אדם שיציג הליכה מהירה יהיה אדם שמשתמש בגלי ביתא.

אם נדע לשלוט במהירות ההליכה שלנו תוך מיקוד המבט נהיה מסוגלים לשלוט בגלי המוח שלנו. מטרת התרגול היא להגיע למצב בו המתרגל יכול להתאים את הקצב הפנימי שלו לקצב החיצוני כדי לבצע את המשימה הנדרשת. למשל, קריאת כתוביות בסרט, סיבוב ההגה בהתאמה למהירות הנסיעה ולתנאי הכביש ועוד. שליטה בגלי המוח פירושה שליטה בכל תפקודי המוח ובכל סוגי ההתנסויות בחיים. התנסות מורחבת מזוהה עם שימוש בטווח גלי המוח תיתא ,(4-8 גלי מוח בשנייה) ועם תפישת האחדות. תפישת האחדות היא החוויה הראשונית של המציאות: אותה חוויה שהייתה לנו ברחם אימנו ובחודשי חיינו הראשונים. במציאות ראשונית זו, הילד רואה את עצמו ואת אמו כישות אחת. אין שום תחושת פירוד ואין גבולות בין האם לילד. זו תחושת האחדות שמסורות רוחניות רבות מדברות עליה. מיומנות קצבית גבוהה שואפת לכך שהאדם יוכל לתפקד בתיאום בינו לבין סביבתו מבלי להשקיע בכך מאמץ יתר ואפילו יפיק מכך הנאה חושית ותחושת סיפוק, ערך וביטחון עצמי.

אז למה יש בעיה? ממה נובעת הבעיה?

הבעיות נובעות מכך שבדרך לתפישת האחדות על המוח לפתח מיומנויות רבות מאד במקביל. כדי לפתח מיומנויות אלה על המוח לעבור תהליכים של חשיפה לגירויים מתאימים ואימון. לא תמיד זה קורה בצורה אופטימאלית ויכולות להיות סיבות שונות לכך כגון: קצב התפתחות שונה, תנאי סביבה מוגבלים, חוסר מודעות בקרב הורים ומחנכים, לקויות שונות, תסמונות ועוד.

התנסות תחושתית קדם לשונית מזוהה עם שימוש בגלי אלפא, (8-14 גלי מוח בשנייה), ועם תפישה תלת ממדית. הכוונה לכל אותן התנסויות של קשר בין האדם לסביבתו מרגע לידתו: ראיה, שמיעה, תחושה, תנועה. כל מה שטבעי לתפקודו של האדם קשור לתפישה התלת ממדית משום שהמציאות שלנו הינה תלת-ממדית. המוח ומערכת העצבים מותאמים לסוג התנסות זה.

סימבוליזם לשוני כסוג התנסות בחיים מזוהה עם תפישה דו-ממדית ועם גלי מוח ביתא (14-55 גלי מוח בשנייה). קריאה, תפישת רצף סדרתית, מיומנות הגיונית- מתמטיקה ולמידה בכלל קשורים לתפישה דו-ממדית זו.

תפישה דו-ממדית+ תפישה תלת-ממדית+תפישת האחדות= הפוטנציאל האולטימטיבי שלנו על מנת לשלוט בכל היבטי חיינו עלינו לשלוט בגלי המוח שלנו ובמקצבינו.

סגירת תפריט